Vaniljbullar

Vaniljbullar

60+ min Mellanmål
Maxa fikan med nygräddade vaniljbullar. Dela upp degen i två delar och pudra kanel på den ena och vaniljsocker på den andra - allt gott på samma gång!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme ca 37°. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm.
  • Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda .
  • Tvinna degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Salt
½ tsk
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 msk
150 g
Ägg
1
Vetemjöl
ca 14 dl
Fyllning:
200 g
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
3 msk
Ägg
1
Pärlsocker
½ dl