Vaniljbullar

Vaniljbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(171 st)

Maxa fikan med nygräddade vaniljbullar. Dela upp degen i två delar och pudra kanel på den ena och vaniljsocker på den andra - allt gott på samma gång!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Fyllning:

  • 1 ägg
  • ½ dl pärlsocker

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme ca 37°. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  1. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm.
  2. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda .
  3. Tvinna degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag