Vaniljbullar

Vaniljbullar

Maxa fikamyset med nygräddade vaniljbullar. Dela upp degen i två delar när du kavlat ut och pudra kanel på den ena och vaniljsocker på den andra - allt gott på samma gång!
Betyg (32 st)

Mitt betyg:

Vaniljbullar

Maxa fikamyset med nygräddade vaniljbullar. Dela upp degen i två delar när du kavlat ut och pudra kanel på den ena och vaniljsocker på den andra - allt gott på samma gång!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 36 st

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme ca 37°. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tvinna degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 9 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.