Cheesecakekräm med plommonkompott

Cheesecakekräm med plommonkompott

20 min Mellanmål Efterrätt
En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cheesecakekram-med-plommonkompott/

Gör så här

  • Kärna ur och skär plommonen i mindre bitar.
  • Lägg i en liten kastrull och rör ner övriga ingredienser. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna.
  • Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen.
  • Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Plommon
400 g
Strösocker
½ dl
Vatten
½ dl
Kanelstång
1
Digestivekex
4