Cheesecakekräm med plommonkompott

Cheesecakekräm med plommonkompott

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

20 min

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g plommon
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 4 digestivekex

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Lägg i en liten kastrull och rör ner övriga ingredienser. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna. Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen. Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Andra goda förslag