Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Plommonmarmelad
Plommonmarmelad
1 tim
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Ta vara på årets skörd med en hemmagjord marmelad. Gott till en smakrik ost eller som topping på gröt eller fil.
Andra liknande recept
Budget
40 min
Smulpaj med plommon
(226)
60+ min
Saftig plommonkaka
(138)
50 min
Plommonchutney
(1)
40 min
Plommonchutney med valnötter
(24)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skölj, kärna ur och skär plommonen i bitar. Lägg plommon och socker i en kastrull.
Koka marmeladen 15-20 min. Smaka av med vanilj.
Häll upp i rena burkar, sätt på locket och låt kallna. Förvara i kyl.
Klart!
Näringsvärden, per recept
Energi:
4235 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrater:
1042 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Plommon
1 kg
Syltsocker
1 liter
Vaniljpulver
ca ½ tsk
Andra liknande recept
Budget
40 min
Smulpaj med plommon
(226)
60+ min
Saftig plommonkaka
(138)
50 min
Plommonchutney
(1)
40 min
Plommonchutney med valnötter
(24)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(149)
20 min
Plommonkompott med ingefära
(19)
Budget
45 min
Smulpaj med plommon och mandel
(14)
20 min
Vaniljkokta plommon
(47)
30 min
Färsk tomatsås
(104)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum