Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

1 tim

Ta vara på årets skörd med en hemmagjord marmelad. Gott till en smakrik ost eller som topping på gröt eller fil.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg plommon
  • 1 liter syltsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Gör så här:

Skölj, kärna ur och skär plommonen i bitar. Lägg plommon, socker och vaniljpulver i en kastrull. Koka marmeladen 15-20 min. Häll upp i rena burkar, sätt på locket och låt kallna. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 4235 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 1042 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem