Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Betyg

(221 st)

Äppelpaj serverad med fantastisk vaniljkräm på vispad smetana. Bjud denna frestelse till efterrätt eller fika.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 äpplen
  • 1½ msk malen kanel
  • 1½ msk strösocker

Vaniljkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver. Forma ev ägg av krämen och servera till äppelfrestelsen.

Tips:

Vaniljpulver går att byta ut mot ½ urskrapad vaniljstång för 4 port.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem