Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(358 st)

Äppelpaj serverad med fantastisk vaniljkräm på vispad smetana. Bjud denna frestelse till efterrätt eller fika.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 äpplen
  • 1½ msk malen kanel
  • 1½ msk strösocker

Vaniljkräm:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet.
  3. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  5. Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver. Forma ev ägg av krämen och servera till äppelfrestelsen.

Tips:

Vaniljpulver går att byta ut mot ½ urskrapad vaniljstång för 4 port.

Skriv ut

Källa: