Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äpple- och kanelmarmelad
Äpple- och kanelmarmelad
60+ min
Buffé
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Äpple- och kanelmarmelad är ett fräscht och välsmakande tillbehör till de goda ostarna på en ostbricka. Prova även till kardemummaskorpor eller på rostat bröd.
Andra liknande recept
1 tim
Plommonmarmelad
(70)
1 tim
Päronmarmelad
(15)
40 min
Grön tomatmarmelad
(95)
60+ min
Bagels
(107)
Lemon curd
(167)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
Häll på vattnet och koka under lock tills äppelbitarna blir mjuka och mosiga.
Tryck moset genom en finmaskig sil så att det blir slätt. Häll tillbaka moset i kastrullen.
Tillsätt socker och kanel och koka tills moset har en temperatur på 105°, ca 45 min.
Häll upp på burkar och låt kallna.
Klart!
Näringsvärden, per per recept
Energi:
2000 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrater:
485 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Äpplen
4
Vatten
1½ dl
Strösocker
5 dl
Kanelstänger
4
Andra liknande recept
1 tim
Plommonmarmelad
(70)
1 tim
Päronmarmelad
(15)
40 min
Grön tomatmarmelad
(95)
60+ min
Bagels
(107)
Lemon curd
(167)
30 min
Lagrad cheddar med grön tomatmarmelad och rökta salta mandlar
(4)
1 tim
Nattjästa frukostfrallor
(302)
1 tim
Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
(26)
1 tim
Krusbärsmarmelad
(66)
30 min
Björnbärsmarmelad
(64)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum