Äpple- och kanelmarmelad

Äpple- och kanelmarmelad

Äpple- och kanelmarmelad är ett fräscht och välsmakande tillbehör till de goda ostarna på en ostbricka. Prova även till kardemummaskorpor eller på rostat bröd.
Betyg (38 st)

Mitt betyg:

Äpple- och kanelmarmelad

Äpple- och kanelmarmelad är ett fräscht och välsmakande tillbehör till de goda ostarna på en ostbricka. Prova även till kardemummaskorpor eller på rostat bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 4 äpplen
  • 1½ dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 4 kanelstänger

Gör så här:

Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull. Häll på vattnet och koka under lock tills äppelbitarna blir mjuka och mosiga. Tryck moset genom en finmaskig sil så att det blir slätt. Häll tillbaka moset i kastrullen. Tillsätt socker och kanel och koka tills moset har en temperatur på 105°, ca 45 min. Häll upp på burkar och låt kallna.

Källa:

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 2000 kcal
  • Fett: 1 g
  • Kolhydrater: 485 g
  • Protein: 2 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.