Halloumipasta
Nytt

Halloumipasta

30 min
Huvudrätt Lunch
En frisk och smakrik halloumipasta med spenat och citron. Här river vi den goda salta osten och blandar till en sås med crème fraiche, citron, spenat och färsk basilika. Kom ihåg att det är gästena som ska vänta på pastan - inte tvärtom!
https://www.arla.se/recept/halloumipasta/

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Grovriv osten. Lägg i en traktörpanna eller rymlig stekpanna. Tillsätt crème fraiche, citron, spenat och pastavatten. Låt allt bli varmt.
  • Vänd ner avrunnen pasta och äggulor. Blanda väl och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa halloumipastan med grovhackad basilika. Servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Halloumi
200 g
2 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Babyspenat eller rucola
70 g
Vatten från pastakoket
1 dl
Äggulor
2
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka