Äppelpizza med kolasås

Äppelpizza med kolasås

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Betyg (168 st)

Mitt betyg:

Äppelpizza med kolasås

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 4 syrliga svenska äpplen
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk plockad färsk rosmarin

Kolasås:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna. Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kolasås:

Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering. Servera med vaniljglass.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exkl glass

  • Energi: 735 kcal
  • Fett: 45 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 4 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.