Äppelpizza med kolasås

Äppelpizza med kolasås

Betyg

(176 st)

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 syrliga svenska äpplen
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk plockad färsk rosmarin

Kolasås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna. Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kolasås:

Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering. Servera med vaniljglass.

Näringsvärden, per port exkl glass

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem