Äppelpizza med kolasås

Äppelpizza med kolasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(178 st)

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 syrliga svenska äpplen
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk plockad färsk rosmarin

Kolasås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna. Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kolasås:

Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering. Servera med vaniljglass.

Näringsvärden, per port exkl glass

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem