Receptsamling Äpple
Äpple är gott både i sallad, varma rätter och till dessert såklart. Äppelpaj med vaniljsås i all ära men prova även äpple med rostade rotfrukter eller rivet i coleslaw, supergott!
Läs merSmak
Det finns många sorters äpplen som odlas här i Sverige och i utlandet. Det kan skiljas en del i smaken mellan de olika sorterna och det kan vara en bra idé att kolla upp vilken sort som matchar just det du är ute efter – sött, syrligt eller kryddigt? Här listar vi de allra vanligaste äppelsorterna och berättar mer om vad som gör just dem unika!
Tillagning och servering
Säkert har du använt äpplet i goda efterrätter som pajer, kakor eller muffins. Men det finns även roliga sätt att addera äpplet i matlagningen på, som i en höstig gryta eller i en krispig sallad. Testa även att steka äpplebitar med en klick smör och servera till frukostgröten eller pannkakorna!
Säsong
I Sverige brukar äpplen skördas mellan augusti och oktober.
Kalorier i äpple
Ett äpple med skal har 48 kcal per 100 g.