Tonfiskpasta

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Tonfiskpasta

Denna tonfiskpasta är både mättande och riktigt snabblagad. Under tiden som pastan kokar hinner såsen koka klart. Välj om du vill lägga till lite sambal oelek i såsen för extra hetta. Kom ihåg att pasta alltid ska serveres al dente för bästa smak!

Ingredienser

Spaghetti
400 g
Gul lök
1
2 msk
Tonfisk i vatten
2 burkar
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
Färska örter

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull.
  • Häll av vattnet från tonfisken. Dela den i bitar och lägg ner i kastrullen.
  • Häll på pastasåsen och låt allt bli varmt. Blanda avrunnen pasta med tonfisksåsen.
  • Toppa med färska örter och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

469 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/tonfiskpasta/