Smulpaj med plommon och mandel

Smulpaj med plommon och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Använd saftiga plommon till denna smulpaj. Bittermandel i fyllningen och mandelmjöl i smuldegen ger pajen en lite vuxen smak. Servera med en klick grädde eller vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Smuldeg

Fyllning:

  • ¾ kg plommon i bitar
  • 3 rivna bittermandlar
  • 1 dl rostade mandelspån
  • ¾ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vispa vaniljvispen lätt och servera till.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 549 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem