Lax med balsamicosås och päron
25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ett festligt recept på lax i ugn med pumpakärnor och stekta päron på toppen. Balsamvinäger lyfter såsen och skapar en god brytning mot päronens sötma.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Sås:
| 2½ dl | |
|
Balsamvinäger
|
1 msk |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Japansk soja
|
½ tsk |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Majsstärkelse
|
½ msk |
|
Pumpakärnor
|
1 dl |
|
Päron
|
2 |
| 2 msk | |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
542 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 23,8 % | 31,7 g |
| Fett: | 64,9 % | 39,8 g |
| Kolhydrater: | 11,3 % | 15 g |