Tacogratäng

Tacogratäng

Betyg

(51 st)

45 min

Allas favoriträtt i en god gratäng med snygg sötsyrlig rödlök på toppen. Hela middagen i en form, kan det bli enklare?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök

Picklad rödlök:

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 rödlök

Gör så här:

Gör så här:

Picklad rödlök:

Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Lägg rödlöken i lagen och låt stå minst 1 tim.

Tacogratäng:

Sätt ugnen på 175°. Fräs färsen i smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt kryddmix och fräs ytterligare ca 2 min. Häll på tomatsalsa och låt koka ihop ca 2 min. Häll ner färsblandningen i en ugnssäker form. Bred på ca 1½ dl crème fraiche på färsen. Strö över ost, delade cocktailtomater och jalapênos. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Strö över nachochips, koriander och picklad rödlök

Näringsvärden, per port

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem