Tacogratäng

Tacogratäng

45 min
Huvudrätt
Allas favoriträtt i en god gratäng med snygg sötsyrlig rödlök på toppen. Hela middagen i en form, kan det bli enklare?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacogratang/

Gör så här

Picklad rödlök:
  • Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Lägg rödlöken i lagen och låt stå minst 1 tim.
Tacogratäng:
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Fräs färsen i smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt kryddmix och fräs ytterligare ca 2 min. Häll på tomatsalsa och låt koka ihop ca 2 min.
  • Häll ner färsblandningen i en ugnssäker form. Bred på ca 1½ dl crème fraiche på färsen. Strö över ost, delade cocktailtomater och jalapênos.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Strö över nachochips, koriander och picklad rödlök.
Klart!
Energi:

610 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Rödlök
1
Köttfärs
500 g
1 msk
Taco kryddmix
1 påse
Medelstark tomatsalsa
1 burk
2 dl
3 dl
Cocktailtomater
250 g
Skivad inlagd jalapeño
½ dl
Nachochips
1 dl
Grovhackad färsk koriander
1 kruka
Picklad rödlök:
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Rödlök
1