Fläskkotlett i ugn

Fläskkotlett i ugn

1 tim Huvudrätt
När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Välj om du vill servera de goda fläskkotletterna med potatis, pasta eller ris. En kripsig grönsallad gör rätten komplett.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Kvarta svampen.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet på hög värme på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform.
  • Fräs svampen i stekpannan. Pudra över mjöl. Häll på grädde, soja och sambal oelek. Koka 2 min.
  • Häll gräddblandningen över kotletterna. Tillaga fläskkotletterna i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 70°.
  • Koka potatis, ris eller pasta.
  • Strö hackad persilja över fläskkotletterna och servera med grönsallad.
Klart!
Energi:

612 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Fläskkotletter, gärna benfria
4
Salt och svartpeppar
Champinjoner
250 g
2 msk
Vetemjöl
1 msk
5 dl
Kinesisk soja
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Färsk persilja
1 kruka
Till servering:
Ris, potatis eller pasta
4 port
Blandad grönsallad