Fläskkotlett i ugn

Fläskkotlett i ugn

1 tim
Huvudrätt
När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Välj om du vill servera de goda fläskkotletterna med potatis, pasta eller ris. En kripsig grönsallad gör rätten komplett.
https://www.arla.se/recept/flaskkotlett-i-ugn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Kvarta svampen.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet på hög värme på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform.
  • Fräs svampen i stekpannan. Pudra över mjöl. Häll på grädde, soja och sambal oelek. Koka 2 min.
  • Häll gräddblandningen över kotletterna. Tillaga fläskkotletterna i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 70°.
  • Koka potatis, ris eller pasta.
  • Strö hackad persilja över fläskkotletterna och servera med grönsallad.
Klart!
Energi:

612 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Fläskkotletter, gärna benfria
4
Salt och svartpeppar
Champinjoner
250 g
2 msk
Vetemjöl
1 msk
5 dl
Kinesisk soja
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Färsk persilja
1 kruka
Till servering:
Ris, potatis eller pasta
4 port
Blandad grönsallad