Torskrygg i ugn
45 min
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Att tillaga torskrygg i ugn gör fisken mjäll och fin i smaken. Var försiktig så den inte är inne för länge, bäst blir den med en innertemperatur på 52°. Den gräddiga såsen gör fisken extra god. Det är lyxigt med räkor på toppen, men denna fiskrätt blir god även utan. Välj om du vill servera torskrygg i ugn med potatismos eller din egna favorit.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Torskrygg
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Sås:
2 dl | |
2 dl | |
Fiskbuljong
|
½ tärning |
Potatismos:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
2½ dl | |
1 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Topping:
Skalade räkor
|
100 g |
---|---|
Citron
|
1 |
Färsk dill eller gräslök
|
1 knippe |
Till servering:
Frysta gröna ärter
|
250 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör
Energi:
484 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 38 g |

