Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

45 min
Huvudrätt
Att tillaga torskrygg i ugn gör fisken mjäll och fin i smaken. Var försiktig så den inte är inne för länge, bäst blir den med en innertemperatur på 52°. Den gräddiga såsen gör fisken extra god. Det är lyxigt med räkor på toppen, men denna fiskrätt blir god även utan. Välj om du vill servera torskrygg i ugn med potatismos eller din egna favorit.
https://www.arla.se/recept/torskrygg-i-ugn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Dela fisken i 4 bitar. Salta runt om och lägg i en liten ugnsform.
  • Häll crème fraiche och vispgrädde i en liten kastrull. Smula ner buljongen. Koka upp och sjud 2-3 min.
  • Häll såsen över fisken i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, eller tills den har en innertemperatur på 52°.
  • Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Vispa ner i potatisen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör moset luftigt.
  • Värm ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
  • Toppa torskryggen med skalade räkor, finrivet citronskal och dillvippor. Servera med potatismos, gröna ärter och citronklyftor.
Klart!
Energi:

484 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Torskrygg
600 g
Salt
1 tsk
Sås:
2 dl
2 dl
Fiskbuljong
½ tärning
Potatismos:
Mjölig potatis
900 g
2½ dl
1 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Topping:
Skalade räkor
100 g
Citron
1
Färsk dill eller gräslök
1 knippe
Till servering:
Frysta gröna ärter
250 g