Halloumitacos

Halloumitacos

40 min Huvudrätt Lunch
Mums vad gott med halloumitacos! Frasig panerad halloumi serveras i mjuka tortillabröd tillsammans med en frisk mangosallad, krispig rödkål, len avokadokräm och smakrik koriander. Bästa sättet att njuta av halloumi!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloumitacos/

Gör så här

Mangosalsa:
  • Lägg mangon i en skål.
  • Skala och finhacka rödlöken. Strimla chili och salladslök. Grovhacka koriandern. Blanda allt med mangon och smaka av med limeskal (spara saften till rödkålen) och salt.
Rödkål:
  • Strimla kålen. Lägg i en skål och tillsätt limesaft och salt. Blanda väl.
Avokadokräm:
  • Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Skala och finriv vitlöken. Mosa eller mixa ihop avokado och vitlök.
  • Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
Halloumi:
  • Skär osten i 8 lika stora stavar. Häll mjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan skål och häll panko i en tredje skål. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek osten frasig på alla sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Värm tortillabröden och fyll dem med avokadokräm, mangosalsa, rödkål och frasig halloumi. Servera direkt!
Klart!
Energi:

842 kcal

Fiber: 7,9 g
Protein: 26,5 g
Kolhydrater: 68,2 g
Fett: 51,7 g

Ingredienser

Mangosalsa:
Mango, tinad
250 g
Liten rödlök
1
Färsk röd chili
½
Salladslökar
3
Färsk koriander eller mynta
1 kruka
Lime
1
Salt
½ tsk
Syrad rödkål:
Rödkål
250 g
Flingsalt
1 tsk
Avokadokräm:
Avokado
1
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt
½ tsk
Halloumi:
Halloumi
250 g
Vetemjöl
1 dl
Ägg
1
Panko
2 dl
Matolja, till stekning
ca 3 msk
Till servering:
Små tortillabröd
8