Dragonkyckling

Dragonkyckling

45 min
Huvudrätt
Denna dragonkyckling med fransk touch är en är lättlagad vardagsfavorit. Stekt kyckling serveras i en krämig sås med smak av dragon, citron och vitlök. Till detta serveras rostade rotfrukter - mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dragonkyckling/

Gör så här

  • Värm ugnen till 250° eller 225° varmluft.
  • Börja med rotfrukterna. Halvera potatisen. Skala och skär morot och palsternacka i grova bitar. Blanda allt i en smord långpanna med smör- & rapsolja, salt och rosmarin. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, eller tills rotfrukterna är klara.
  • Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Bryn kycklingen i smör- & rapsolja.
  • Koka ihop crème fraiche och mjölk med smulad buljong. Häll såsen över den kycklingen och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strö persilja över dragonkycklingen och de rostade rotfrukterna.
Klart!

Persilja kan bytas mot dragon.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

460 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
1 msk
2 dl
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Hackad färsk persilja
1 kruka
Rostade rotfrukter:
Potatisar
900 g
Morot
500 g
Palsternacka
250 g
2 msk
Salt
1½ tsk
Torkad timjan
1 tsk