Dragonkyckling

Dragonkyckling

30 min Huvudrätt
Lättlagad, krämig kyckling med dragon som ger lite fransk touch. En riktig favorit hos både stora och små!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 7 min.
  • Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock.
  • Strö över ost och persilja. Servera med kokt potatis och morötter.
Klart!
Tips:

Persilja kan bytas mot dragon.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

460 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
2 dl
Vatten
½ dl
Torkad dragon
2 tsk
Hönsbuljong
1 tärning
1 dl
Hackad färsk persilja
2 msk
Potatis
500 g
Morötter
2