Dragonkyckling

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Dragonkyckling

Denna dragonkyckling med fransk touch är en är lättlagad vardagsfavorit. Stekt kyckling serveras i en krämig sås med smak av dragon, citron och vitlök. Till detta serveras rostade rotfrukter - mums!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
1 msk
2 dl
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Hackad färsk persilja
1 kruka

Rostade rotfrukter:

Potatis
900 g
Morot
500 g
Palsternacka
250 g
2 msk
Salt
1½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk

Gör så här

  • Värm ugnen till 250° eller 225° varmluft.
  • Börja med rotfrukterna. Halvera potatisen. Skala och skär morot och palsternacka i grova bitar. Blanda allt i en smord långpanna med smör- & rapsolja, salt och rosmarin. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, eller tills rotfrukterna är klara.
  • Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Bryn kycklingen i smör- & rapsolja.
  • Koka ihop crème fraiche och mjölk med smulad buljong. Häll såsen över den kycklingen och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strö persilja över dragonkycklingen och de rostade rotfrukterna.
Klart!

Persilja kan bytas mot dragon.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

460 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/dragonkyckling/