Vitlökssoppa med matyoghurt

Vitlökssoppa med matyoghurt

Betyg

(13 st)

Soppan för vitlöksälskare serveras med frasiga snittar med timjansmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Timjantoast:

Gör så här:

Gör så här:

Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Häll i buljong och grädde. Låt koka några min. Rör ut vetemjölet i matyoghurten. Vispa ner det i buljongen. Låt soppan koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med socker, salt och peppar. Klipp över gräslöken strax innan serveringen. Sätt ugnen på 175°. Skär brödskivorna i trekanter. Smält smöret i en långpanna. Rör samman olja, timjan och lite örtsalt. Blanda det med smöret på plåten. Lägg ut brödet och stek dem gyllenbruna, ca 5 min per sida. Servera toasten till soppan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem