Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Huvudrätt
Honung, vitlök och chili sätter smak på marinaden som passar fint till grillad fläskfilé. Marinera fläskfilén över natten innan du lägger den på grillen. Servera med grillad mango och en syrlig grillsås med smak av chili och lime.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marinerad-flaskfile/

Gör så här

  • Putsa fläskfilén. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt fläskfilén ligga i marinaden minst 4 tim, gärna över natten.
  • Salta och peppra köttet, grilla ca 8 min på varje sida.
  • Dela mangon och skär bort kärnan. Dela lime och chili. Grilla mango, lime och chili samtidigt som fläskfilén.
  • Pressa saften från den grillade limen och blanda med matyoghurt. Strimla den grillade chilin. Blanda matyoghurten med chili och koriander, smaka av med salt och peppar.
  • Servera fläskfilén med den grillad mangon, såsen och en sallad.
Serveringsförslag:

Rostad potatis med solrosfrön

Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Soja
1 dl
2 msk
Flytande honung
2 msk
Hackad vitlöksklyfta
1
Skivad röd chili
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Mango
1
Lime
1
Röd chili
1
2 dl
Hackad färsk koriander
½ dl
Salt och peppar