Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(67 st)

Honung, vitlök och chili sätter smak på marinaden som passar fint till grillad fläskfilé. Marinera fläskfilén över natten innan du lägger den på grillen. Servera med grillad mango och en syrlig grillsås med smak av chili och lime.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 dl soja
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Putsa fläskfilén. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt fläskfilén ligga i marinaden minst 4 tim, gärna över natten. Salta och peppra köttet, grilla ca 8 min på varje sida. Dela mangon och skär bort kärnan. Dela lime och chili. Grilla mango, lime och chili samtidigt som fläskfilén. Blanda den pressade saften från den grillade limen med matyoghurt. Strimla den grillade chilin. Blanda matyoghurten med chili och koriander, smaka av med salt och peppar. Servera fläskfilén med den grillad mangon, såsen och en sallad.

Näringsvärden, per port exkl potatis

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem