
Pinocchiotårta
1 tim
Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta... Olika namn - samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.
Ingredienser
Receptet gäller för 14 bitar
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 1½ dl strösocker
- 5 ägg
-
4 msk Arla® mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2½ dl strösocker
- 1 dl grovhackad mandel
Fyllning:
-
3 dl Arla® vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 liter färska jordgubbar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
- Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
- Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
- Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Tårtor 2006