Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Betyg

(1176 st)

1 tim

Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta... Olika namn - samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl grovhackad mandel

Fyllning:

  • 1 liter färska jordgubbar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem