Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg

45 min Efterrätt
Lättlagad rabarberpaj med smuldeg och smak av kanel. Servera gärna med vispad grädde eller glass, garanterat succé!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Rabarber
500 g
Potatismjöl
½ msk
Malen kanel
1 tsk
Strösocker
4 msk
Deg:
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Strösocker
½ dl
125 g