Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg

Betyg

(2047 st)

45 min

Lättlagad rabarberpaj med smuldeg och smak av kanel. Servera gärna med vispad grädde eller glass, garanterat succé!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 500 g rabarber
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker

Deg:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem