Jerk chicken
2 tim
Huvudrätt
•
Jerk chicken är en utsökt och smakrik jamaicansk maträtt som är känd för sin kryddiga smak och karaktäristiska kryddblandning som kallas "jerk seasoning. Om det är grillsäsong tillagar du den på grillen, annars funkar det riktigt fint att steka kycklingen i stekpanna. Om du gillar kryddstark mat kommer du förmodligen att älska jerk chicken!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
836 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,5 g |
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 40 g |
Ingredienser
Kycklingsteak
|
ca 900 g |
---|
Marinad:
Salladslökar
|
3 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
5 |
Färsk ingefära
|
5 cm |
Habanero
|
1 |
Schalottenlök
|
1 |
Farinsocker
|
½ dl |
Malen kryddpeppar
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
2 tsk |
Torkad timjan
|
2 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 msk |
Lime, pressad saft
|
1 |
Citron, pressad saft
|
1 |
Worcestershiresås
|
1 msk |
½ dl |
Till servering:
Ris
|
3½ dl |
---|---|
Fint skuren färsk gräslök
|
|
Blandad grönsallad
|