Jerk chicken

Jerk chicken

60+ min Huvudrätt
Jerk chicken är en utsökt och smakrik jamaicansk maträtt som är känd för sin kryddiga smak och karaktäristiska kryddblandning som kallas "jerk seasoning. Om det är grillsäsong tillagar du den på grillen, annars funkar det riktigt fint att steka kycklingen i stekpanna. Om du gillar kryddstark mat kommer du förmodligen att älska jerk chicken!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jerk-chicken/

Gör så här

  • Ansa och skär salladslöken i grova bitar. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Skala och skiva ingefäran. Halvera habaneron. Skala och grovhacka löken. Lägg allt i en mixerbunke.
  • Tillsätt farinsocker, kryddor, salt, lime- och citronsaft, worcestershiresås och smör-&rapsolja. Mixa till en slät marinad.
  • Lägg kycklingen i en stor skål eller en plastpåse. Häll på 2/3 delar av marinaden och blanda väl. Ställ kallt minst 2 tim, men helst över natten.
  • Ta ut kycklingen ca 30 min innan den ska tillagas.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Tillaga kycklingen i stekpanna. Vänd flera gånger under tillagningen, och ha inte för hög värme. Pensla kycklingen några gånger under tiden med den sparade marinaden under stekningen.
  • Toppa jerk chicken med gräslök och servera med ris och blandad grönsallad.
Klart!
Energi:

836 kcal

Fiber: 4,5 g
Protein: 47 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Kycklingsteak
ca 900 g
Marinad:
Salladslökar
3
Vitlöksklyftor
5
Färsk ingefära
5 cm
Habanero
1
Schalottenlök
1
Farinsocker
½ dl
Malen kryddpeppar
2 tsk
Malen ingefära
2 tsk
Torkad timjan
2 tsk
Malen kanel
1 tsk
Flingsalt
1 msk
Lime, pressad saft
1
Citron, pressad saft
1
Worcestershiresås
1 msk
½ dl
Till servering:
Ris
3½ dl
Fint skuren färsk gräslök
Blandad grönsallad