• Artiklar
  • Tillbehör till grillat – här är recepten du vill ha till grilltallriken
Grillskolan

Tillbehör till grillat – här är recepten du vill ha till grilltallriken

Tillbehör till grillat – här är recepten du vill ha till grilltallriken Vad sägs om en somrig potatissallad eller grillad majs? Hitta recept längre ner på sidan!

Äntligen är grillsäsongen igång! Oavsett vad du planerar att lägga på grillen är goda tillbehör minst lika viktiga. Därför har vi samlat våra bästa recept på såser, röror, somriga sallader, potatis och mer som gör grilltallriken fulländad.

Sallad till grillat

En fräsch sallad passar till det mesta grillat. Eller kanske är du sugen på en syrlig salsa? Här är några av våra salladsfavoriter till middagen vid grillen.

Grillade grönsaker

Sparris är en klassiker på grillen som alltid blir ett vackert tillbehör. Spetskål, majskolv eller grönsaksspett är andra gröna favoriter på grillen!

Potatis på grillen

Grillad potatis är nästan ett måste på sommarens grillfester. Du kan grilla potatisen ett par timmar före resten av maten för att enkelt ha en härlig potatissallad redo när gästerna kommer!

Sås till grillad kyckling

Till grillad kyckling passar texmexfavoriten guacamole lika bra som en klassisk aioli eller en fräsch örtsås – vilken väljer du?

Sås till grillat kött

Krämig coleslaw, klassisk beanaise eller sås med mycket vitlök gör sig extra fint till grillat kött.

Sås till grillad lax

Till den grillade laxen får såsen gärna ha lite hetta! Men det finns även passande val för den som hellre vill ha något milt, som en sås med en bas av fräsch gräddfil.

Röror perfekta till grillat

Goda röror passar bra till grillade grönsaker men även till fisk och kött.

Här hittar du fler goda recept på tillbehör till grillat