Skärgårdssoppa toppad med syrlig fänkål

Skärgårdssoppa toppad med syrlig fänkål

20 min Huvudrätt
Krämig fisksoppa med syrlig fänkål blir en perfekt och snabb vardagsrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skargardssoppa-toppad-med-syrlig-fankal/

Gör så här

  • Skär fiskfiléerna i tärningar.
  • Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Blanda fänkålen med citronsaft och salt och låt stå en stund.
  • Värm soppan under omrörning, blanda ner fisken och låt koka på svag värme 2-4 min.
  • Toppa soppan med fänkålen och servera med bröd.
Klart!
Energi:

505 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 20 g

Ingredienser

1 liter
Torskfilé
200 g
Laxfilé
200 g
Fänkål
1
Citron
pressad saft av 1
Salt
½ tsk
Baguette
1