Smörgåsrulltårta
Nytt

Smörgåsrulltårta

60+ min Buffé
Att bjuda på smörgåstårta är alltid en given succé! Denna smörgåstårta är fylld med lyxig skagenröra och sedan ihoprullad som en rulltårta. Enkelt att göra och när den ska garneras är det bara din egen fantasi som sätter gränser. Allra godast blir smörgåstårtan om den får stå en dag i kylen så alla smaker hinner sätta sig!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorgasrulltarta/

Gör så här

  • Grovhacka räkorna. Hacka dillen, spara lite till garnering. Lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Smaka av med salt.
  • Kantskär bröden och lägg dem bredvid varandra på ett bakplåtspapper. Bred på räkfyllningen.
  • Rulla ihop som en tajt rulltårta med hjälp av bakplåtspappret. Ställ kallt minst en timme, gärna över natten.
  • Bred försiktigt gräddfil runt hela rulltårtan. Toppa med fina örter, rädisor, ätbara blommor och forellrom.
Klart!

Om det är svårt att hitta landgångsbröd går det bra att kantskära formbröd och lägga tätt. Ett landgångsbröd är ca 24 x 9 cm.

Energi:

613 kcal

Fiber: 4,7 g
Protein: 20,8 g
Kolhydrater: 74,2 g
Fett: 25,7 g

Ingredienser

Landgångsbröd
4 skivor
Räkfyllning:
Skalade räkor
300 g
Färsk dill
1 kruka
2 dl
Majonnäs
½ dl
Röd stenbitsrom
ca 70 g
Cayennepeppar
1 krm
Citron, finrivet skal och saft
½
Salt
½ tsk
Garnering:
3 dl
Färska örter
Rädisor
5
Forellrom
50 g
Inkluderad