Kantarellpasta

Kantarellpasta

30 min Huvudrätt
Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Ansa och dela svampen i mindre bitar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp en stekpanna och fräs svmpen tills vätskan kokat in. Tillsätt smör, lök, vitlök och chili. Stek ytterligare 3-4 min.
  • Tillsätt vin och låt det koka in. Häll på grädden och smula ner buljongen. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt lite pastavatten till svampen och blanda ner pastan. Strö över persilja och parmesan. Servera direkt.
Klart!
Energi:

780 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
½
Färska kantareller
ca 300 g
Pasta
360 g
25 g
Torrt vitt vin
1½ dl
3 dl
Svampbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad
1 kruka
Parmesanost, nyriven
2 dl