Kantarellpasta
30 min
Huvudrätt
•
Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
780 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 72 g |
Fett: | 42 g |
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
½ |
Färska kantareller
|
ca 300 g |
Pasta
|
360 g |
25 g | |
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
3 dl | |
Svampbuljong
|
1 tärning |
Salt och svartpeppar
|
Färsk persilja, hackad
|
1 kruka |
---|---|
Parmesanost, nyriven
|
2 dl |