Rabarberkaka i långpanna

Rabarberkaka i långpanna

Betyg

(605 st)

45 min

En supergod rabarberkaka som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Servera med vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet. Häll smeten i en form ca 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper. Strö rabarber och pärlsocker över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Skär upp i 20 bitar och servera med vaniljsåsen.

Tips:

Det går bra att använda en vanlig långpanna till ugnen.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem