Rabarberkaka i långpanna

Rabarberkaka i långpanna

45 min
En supergod rabarberkaka som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Servera med vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret, låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  • Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
  • Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet. Häll smeten i en form ca 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper.
  • Strö rabarber och pärlsocker över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skär upp i 20 bitar och servera med vaniljsåsen.
Klart!
Tips:

Det går bra att använda en vanlig långpanna till ugnen.

Energi:

185 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 7 g

Ingredienser

200 g
Ägg
3
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
8 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljpulver
2 krm
4 dl
Skivad rabarber
1 liter
Pärlsocker
½ dl