Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Grillspett
Budget
Grillspett
1 tim
•
Kommentarer
Grillspett med sojamarinerad fläskkarré och smakrik chorizo. Välj om du vill tillaga dina grillspett på grillen eller i en grillpanna. Det är alltid gott att servera grillspett med klassisk tzatziki, potatissallad och grönsallad.
Andra liknande recept
30 min
Grillad fläskfilé och kyckling med lime
(145)
30 min
Souvlaki
(113)
45 min
Kycklingspett i ugn
(10)
30 min
Shish kebab
(30)
20 min
Ostspett med jordgubbar
(11)
Fler recept
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär köttet i jämna, stora tärningar. Lägg i en påse.
Rör ihop soja, olja, finriven vitlök och chili flakes.
Häll hälften av marinaden i påsen (lägg undan resten till senare) och blanda väl med köttet. Låt stå minst 30 min.
Om du använder träspetten blir de bäst om du lägger dem i blöt.
Skär korvarna i 2 cm stora bitar. Trä upp kött och korv på spetten.
Grilla grillspetten på medelhög värme i ca 15 min, tills köttet har en innertemperatur på 70°.
Vänd på spetten ofta, pensla dem under grillningen med den sparade marinaden.
Klart!
Näringsvärden, per portion
Energi:
520 kcal
Protein:
29 g
Kolhydrater:
7 g
Fett:
43 g
Ingredienser
Fläskkarré eller fläskfilé
400 g
Japansk soja
1 dl
Rapsolja
1 dl
Vitlöksklyftor
2
Chili flakes
1 tsk
Rå chorizo
300 g
Grillspett
4
Inkluderad
20 min
Enkel potatissallad
(305)
20 min
Tzatziki
(139)
Andra liknande recept
30 min
Grillad fläskfilé och kyckling med lime
(145)
30 min
Souvlaki
(113)
45 min
Kycklingspett i ugn
(10)
30 min
Shish kebab
(30)
20 min
Ostspett med jordgubbar
(11)
45 min
Kryddiga lammfärsspett
(170)
30 min
Asiatiska kycklingspett
(426)
30 min
Grön ärtpuré med räkspett
(126)
30 min
Kebabspett med rädistsatsiki
(37)
30 min
Köttfärsspett med bearnaise
(136)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum