Marängtårta i långpanna

Marängtårta i långpanna

1 tim
Buffé Efterrätt
Marängårta i långpanna är en underbar dessert att bjuda på när du väntar många gäster. Baka denna härliga tårta till sommarens studentmottagning, födelsedagsfirande eller varför inte som dessert till midsommarafton? Lättlagad, vacker och fantastiskt god!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marangtarta-i-langpanna/

Gör så här

Botten:
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget i smöret. Rör i mjölken.
  • Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
Maräng:
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa i strösockret, lite åt gången. Vispa till en fast marängsmet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna, 30x40 cm.
  • Bred ut kaksmeten med en slickepott. Bred försiktigt på marängsmeten. Strö över hasselnötter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Låt kakan kallna.
Fyllning:
  • Ansa och skär jordgubbarna i bitar.
  • Vispa grädden så det precis börjar bildas toppar. Vänd i färskost och rör till en jämn smet. Sikta i florsocker och vaniljsocker.
  • Rör försiktigt ner jordgubbarna.
  • Bred fyllningen över marängbotten. Toppa med jordgubbar, hallon, myntablad och rosenblad. Pudra över lite florsocker.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Botten:
100 g
Strösocker
1½ dl
Äggulor
5
½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Maräng:
Äggvitor
5
Strösocker
2½ dl
Hasselnötter, finhackade
50 g
Fyllning:
Jordgubbar
500 g
3 dl
150 g
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Topping:
Jordgubbar
250 g
Hallon
3 askar
Färsk mynta
Florsocker
Obesprutade rosenblad