Marängtårta i långpanna
1 tim
Buffé
Dessert
Efterrätt
Fika
•

Marängårta i långpanna är en underbar dessert att bjuda på när du väntar många gäster. Baka denna härliga tårta till sommarens studentmottagning, födelsedagsfirande eller varför inte som dessert till midsommarafton? Lättlagad, vacker och fantastiskt god!

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Botten:
100 g | |
Strösocker
|
1½ dl |
Äggulor
|
5 |
½ dl | |
Vetemjöl
|
2 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Maräng:
Äggvitor
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
2½ dl |
Hasselnötter, finhackade
|
50 g |
Fyllning:
Jordgubbar
|
500 g |
---|---|
3 dl | |
150 g | |
Florsocker
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
½ msk |
Topping:
Jordgubbar
|
250 g |
---|---|
Hallon
|
3 askar |
Färsk mynta
|
|
Florsocker
|
|
Obesprutade rosenblad
|
Gör så här
Botten:
Maräng:
Fyllning:
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
390 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 22 g |

