• Artiklar
 • Hemmagjord glass – så gör du egen glass
Glasskolan

Hemmagjord glass – så gör du egen glass

Hemmagjord glass – så gör du egen glass Att göra egen glass är enklare än man tror

Vill du göra hemgjord glass? Här hittar du experttips och recept för hur du gör din alldeles egna glass – både utan glassmaskin och med.

Grunderna – så här gör du glass

 1. Koka upp glykossirap, grädde och mjölk. Låt svalna något.
 2. Vispa ihop äggulor och socker.
 3. Rör ner i mjölkblandningen. Sjud under konstant vispning tills det tjocknar lite.
 4. Kyl smeten väl.
 5. Kör i glassmaskin till krämig konsistens.

Gör egen glass utan glassmaskin

Alla har inte en glassmaskin hemma men det ska inte stoppa dig från att göra hemmagjord glass. Du kan göra lika god glass med bra råvaror och en helt vanlig elvisp!

Gör egen glass i glassmaskin

Finns det något bättre än hemmagjord glass en varm sommardag? Det tror vi inte, och glass är dessutom så gott att det utan problem kan ätas året om! Har du en glassmaskin hemma rör du enkelt ihop vilka smaker som helst. Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som ska göra glass i glassmaskin.

 • Är du en riktig glassfantast kan du välja att satsa på en maskin med frysaggregat. Har du en lite enklare glassmaskin är det bra att alltid ha bunken i frysen, då är man alltid förberedd att göra glass när suget smyger sig på.
 • Använd alltid de bästa ingredienserna du kan få tag på, och satsa på riktig vaniljstång om du gör vaniljglass! Här ser du vårt bästa recept på en riktigt lyxig vaniljglass.
 • Om du vill smaksätta din glass med något annat än vanilj så är det enkelt att koka upp vätskan tillsammans med kryddan. För att dra ut så mycket smak som möjligt låter du vätskan stå och gör sedan glassen enligt receptet.
 • Det är viktigt att du använder en termometer så att glassmeten inte överstiger 83 grader. När smeten sedan är färdig mår den bra av att stå kyld över natten, då utvecklas smakerna bäst.
 • När du ska köra glassen i glassmaskinen, ställ in smeten i frysen 20 minuter innan så att den är helt kall.
 • Frys behållaren du ska förvara glassen i så undviker du att den smälter.

Upptäck alla våra glassrecept