Smashed potatoes

Smashed potatoes

45 min
Smashed potatoes är vansinningt gott! Potatisen kokas tills den precis blir mjuk för att sedan krossas lite lätt. Pensla potatisen rikligt med brynt smör och örter innan du gratinerar den i ugn. Resultatet blir krispig och smakrik smashed potatoes - perfekt att dippa i en ostkräm eller som ett gott tillbehör!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Koka potatisen ca15 min i saltat vatten.
  • Smält smöret. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Blanda vitlök, örter och salt med smöret.
  • Lägg potatisen i en ugnssäker form. Tryck till potatisen lätt med en träslev så den krossas.
  • Fördela örtsmöret över potatisen. Gratinera smashed potatoes i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Mjölig potatis
900 g
150 g
Vitlöksklyftor
2
Färska örter, t ex basilika, timjan och persilja
1 dl
Flingsalt
1 tsk