Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Panerad kyckling
Budget
Panerad kyckling
1 tim
Huvudrätt
•
Kommentarer
Att panera kyckling är inte svårt. Det blir extra krispigt om kycklingen dubbelpaneras i mjöl, sedan ägg och sista vändan är panko. Servera den panerade kycklingen med t ex en chilihet gräddfilssås och nyrostad potatis.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Banka ut kycklingen till ca 1 cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
Häll upp mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik
Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
Hetta upp oja till 180° i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt, 2-3 min per sida.
Klart!
Tips:
Kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen på kycklingen har kommit upp i 72°.
Ingredienser
Kycklingbröstfilé, gärna tunnskivad
600 g
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1½ dl
Ägg
2
Panko
ca 3 dl
Frityrolja, till stekning
2 dl
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum