Öppen lasagne med sparris
35 min
Middag
Lunch
•
&format=webp)
Lätt, fräscht och fullproppat med smak! Den här öppna lasagnen är ett grönt guldkorn med nystekt sparris, svartkål och krämig vitost i en mild gräddsås. Toppas med en örtig pesto och krispiga pinjenötter för extra smak och textur. En vacker rätt att avnjuta vid lyxiga tillfällen!

Nytt
Ingredienser
Pesto:
Ramslök eller 1 kruka basilika
|
60 g |
---|---|
Rostade pinjenötter
|
½ dl |
Parmesanost
|
50 g |
Olivolja
|
½ dl |
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
Fyllning:
Färsk grön sparris
|
250 g |
---|---|
Svartkål
|
300 g |
Olivolja
|
1 msk |
150 g | |
2 dl | |
Rostade pinjenötter
|
½ dl |
Färska lasagneplattor (ca. 200 g)
|
8 |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Pesto:
Fyllning:
Montering:
Förbered peston i förväg – den håller upp till 4 dagar i kyl. Vill du göra rätten ännu matigare? Servera med ett pocherat ägg på toppen.
Näringsvärden, per port
Energi:
658 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,4 g |
Protein: | 21,6 g |
Kolhydrater: | 18,3 g |
Fett: | 56,1 g |

