Sallad på rostade rotfrukter och skinka
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Rotfrukterna blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med pigga linser och Apetinasås!
Ingredienser
|
Blandade rotfrukter rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
|
1 kg |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk rosmarin
|
2 msk |
|
Kokta gröna linser
|
1 burk |
|
Blandad grönsallad
|
1 liter |
|---|---|
|
Skivad rökt skinka
|
250 g |
Sås:
| 150 g | |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
410 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,1 g |
| Protein: | 27,6 % | 27,8 g |
| Fett: | 44,8 % | 20,8 g |
| Kolhydrater: | 27,6 % | 27,8 g |