
Fläskkotletter med saffran och hasselnötspotatis
Med saffranssmak och russin blir det något extra av alldeles vanliga fläskkotletter.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 fläskkotletter
-
Arla® Svenskt Smör
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 gul lök
-
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
- ½ dl vatten
- 1 dl russin
Hasselnötspotatis:
- 800 g delikatesspotatis
- 1½ dl hasselnötter
-
2 msk Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- 1 tsk salt
Gör så här
Gör så här
Bryn kotletterna i smör, salta och peppra. Ta upp dem. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör. Tillsätt crème fraiche, vatten och russin. Lägg ner kotletterna i såsen och koka på svag värme under lock 10 – 12 min. Hasselnötspotatis: Sätt ugnen på 175°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret. Salta och strö över nötterna. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningen.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 5 2003