Griljerad julskinka

Griljerad julskinka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(289 st)

Julskinkan blir extra fin om du garnerar den med hela nejlikor. Griljerad julskinka är given på julbordet och är gott på knäckebrödet dagarna efter jul.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 1½ kg julskinka

Senapsgriljering:

  • 4 msk senap
  • 1 msk strösocker
  • 1 äggula
  • ströbröd

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Spola av skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
  3. Lägg skinkan med svålen upp och utan att svepa in den i folie, på en lagom stor långpanna eller ugnssäker form. Stick in en köttermometer i skinkan så att spetsen hamnar mitt i skinkans tjockaste del. Sätt in skinkan på nedersta falsen i ugnen. Ta ut den när termometern visar 70°. Då är skinkan saftigast och godast. Ungefärlig tillagningstid är 1-1.5 timme per kg skinka.
  4. Låt den svalna något, klipp sedan upp nätet och tag bort nät och svål samtidigt.
  5. Skinkan kan även bakas insvept i folie i 175° ugnstemperatur.

Griljera

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg den avsvålade skinkan på ett ugnssäkert fat.
  3. Blanda senap, socker och äggula.
  4. Pensla blandningen på skinkan. Sikta eller strö lite ströbröd över.
  5. Ställ in den i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Ös ev. med någon matsked skinkspad under tiden så blir paneringen extra spröd.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1935 kcal
  • Protein: 311 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 57 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag