Griljerad julskinka

Griljerad julskinka

Betyg

(206 st)

Julskinkan blir extra fin om du garnerar den med hela nejlikor. Griljerad julskinka är given på julbordet och smakar gott på knäckemackan dagarna efter jul.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 1½ kg julskinka

Senapsgriljering:

  • 4 msk senap
  • 1 msk strösocker
  • 1 äggula
  • ströbröd

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Spola av skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar. Lägg skinkan med svålen upp och utan att svepa in den i folie, på en lagom stor långpanna eller ugnssäker form. Stick in en köttermometer i skinkan så att spetsen hamnar mitt i skinkans tjockaste del. Sätt in skinkan på nedersta falsen i ugnen. Ta ut den när termometern visar 70°. Då är skinkan saftigast och godast. Ungefärlig tillagningstid är 1-1.5 timme per kg skinka. Låt den svalna något, klipp sedan upp nätet och tag bort nät och svål samtidigt. Skinkan kan även bakas insvept i folie i 175° ugnstemperatur. Griljera: Sätt ugnen på 200°. Lägg den avsvålade skinkan på ett ugnssäkert fat. Blanda senap, socker och äggula. Pensla blandningen på skinkan. Sikta eller strö lite ströbröd över. Ställ in den i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Ös ev. med någon matsked skinkspad under tiden så blir paneringen extra spröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem