Asiatisk gurksallad

Asiatisk gurksallad

15 min Förrätt
Här är recept på en lättlagad och vacker asiatisk gurksallad som är både fräsch och kryddig. De "krossade" gurkorna blandas i en dressing med sesamolja, soja, risvinäger, vitlök och chili, vilket ger salladen en helt fantastisk och intensiv smak. Den asiatiska gurksalladen toppas med rostade sesamfrön, koriander och färsk chili. Salladen går snabbt att göra och kan serveras som en liten rätt eller som tillbehör till olika asiatiska maträtter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/asiatisk-gurksallad/

Gör så här

  • Tvätta gurkan och banka på den med en kavel så den krossas lätt. Skär gurkan i lagom stora bitar.
  • Lägg gurkan skål och blanda med salt. Låt stå ca 10 min.
  • Häll bort vattnet från gurkorna.
  • Vispa ihop dressingen och blanda den med gurkan.
  • Toppa asistisk gurksallad med sesamfrön, koriander och fint skivad chili.
Klart!

Ingredienser

Gurka
1
Flingsalt
1 msk
Dressing:
Flytande honung
1 tsk
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Risvinäger
2 tsk
Gochugaru eller chili flakes
1 tsk
Matolja
1 msk
Vitlöksklyfta, finhackad
1
Topping:
Rostade sesamfrön
1 msk
Färsk koriander
1 kruka
Färsk röd chili
1