Asiatisk gurksallad
15 min
Brunch
Förrätt
•

Här är recept på en lättlagad och vacker asiatisk gurksallad som är både fräsch och kryddig. De "krossade" gurkorna blandas i en dressing med sesamolja, soja, risvinäger, vitlök och chili, vilket ger salladen en helt fantastisk och intensiv smak. Den asiatiska gurksalladen toppas med rostade sesamfrön, koriander och färsk chili. Salladen går snabbt att göra och kan serveras som en liten rätt eller som tillbehör till olika asiatiska maträtter.
Ingredienser
Gurka
|
1 |
---|---|
Flingsalt
|
1 msk |
Dressing:
Flytande honung
|
1 tsk |
---|---|
Sesamolja
|
1 tsk |
Japansk soja
|
1 msk |
Risvinäger
|
2 tsk |
Gochugaru eller chili flakes
|
1 tsk |
Matolja
|
1 msk |
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Topping:
Rostade sesamfrön
|
1 msk |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Färsk röd chili
|
1 |
Gör så här

