Biff Lindström

Biff Lindström

40 min Huvudrätt
Biff Lindström är en svensk klassiker med gamla anor. En smakrik köttfärsbiff med både sötma från rödbeta och sälta från kapris, servera gärna med potatispuré.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg ströbrödet i en bunke, häll över syrad grädde och låt svälla minst 10 min.
  • Skala och finhacka löken. Blanda färs, ägg, salt, peppar, lök rödbeta och kapris med ströbrödet.
  • Arbeta ihop färsen och forma till 8 biffar. Stek biffarna i smör, ca 4 min på varje sida.
  • Servera gärna med potatispuré, ättiksgurka och persiljesmör.
Klart!
Energi:

535 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Blandfärs
600 g
Ströbröd
4 msk
Syrad grädde 30%
1½ dl
Gul lök
1
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Hackade inlagda rödbetor
4 msk
Kapris
2 msk
2 msk