Ugnsbakad fisk med kräftor och pinje

Ugnsbakad fisk med kräftor och pinje

45 min
Huvudrätt
Pinjekärnor och kräftor förgyller den här festliga fiskrätten tillsammans med en krämig, spetsad sås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-fisk-med-kraftor-och-pinje/

Gör så här

  • Salta fisken runt om. Lägg den på ett smort ugnssäkert fat.
  • Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
  • Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjenötter och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värmen.
  • Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Fördela kräftröran över fisken. Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
  • Värm crème fraiche och smaksätt med konjak.
Klart!
Energi:

356 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Torskrygg eller hälleflundra
1¼ kg
Salt
1 tsk
Kräftstjärtar i lag
360 g
75 g
Pinjenötter
75 g
Hackad färsk dill
1½ dl
Nymalen vitpeppar
1 krm
Arla Köket® Lätt crème fraiche saffran & tomat
4 dl
Konjak
1 msk