Ättiksgurka

Ättiksgurka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Den inlagda gurkan är ett måste till många husmansklassiker och även på frukostmackan. Gör en rejäl burk när du ändå är igång, den håller länge i kylen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 1½ västeråsgurka
  • 1 knippe krondill
  • ½ dl senapsfrön
  • 1½ dl ättiksprit 12%
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • ½ dl salt

Gör så här

Gör så här

Tvätta gurkorna och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor. Varva gurka, senapsfrö och krondill i rena burkar. Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Häll lagen över gurkorna och sätt på locket, låt kallna. Förvara i kyl.

Tips:

Det går bra att lägga in hela gurkor på samma vis.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag