Ättiksgurka

Ättiksgurka

Den inlagda gurkan är ett måste till många husmansklassiker och även på frukostmackan. Gör en rejäl burk när du ändå är igång, den håller länge i kylen.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Ättiksgurka

Den inlagda gurkan är ett måste till många husmansklassiker och även på frukostmackan. Gör en rejäl burk när du ändå är igång, den håller länge i kylen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

  • 1½ västeråsgurka
  • 1 knippe krondill
  • ½ dl senapsfrön
  • 1½ dl ättiksprit 12%
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • ½ dl salt

Gör så här:

Tvätta gurkorna och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor. Varva gurka, senapsfrö och krondill i rena burkar. Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Häll lagen över gurkorna och sätt på locket, låt kallna. Förvara i kyl.

Tips:

Det går bra att lägga in hela gurkor på samma vis.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 130 kcal
  • Fett: 2 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Protein: 2 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.