Ättiksgurka

Ättiksgurka

30 min
Den inlagda gurkan är ett måste till många husmansklassiker och även på frukostmackan. Gör en rejäl burk när du ändå är igång, den håller länge i kylen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/attiksgurka/

Gör så här

  • Tvätta gurkorna och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor.
  • Varva gurka, senapsfrö och krondill i rena burkar.
  • Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Häll lagen över gurkorna och sätt på locket.
  • Låt kallna och förvara i kyl.
Klart!

Det går bra att lägga in hela gurkor på samma vis.

Energi:

130 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Västeråsgurkor
1½ kg
Krondill
1 knippe
Senapsfrön
½ dl
Ättiksprit 12%
1½ dl
Vatten
5 dl
Strösocker
5 dl
Salt
½ dl