Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

60+ min Mellanmål
Riktigt saftiga kanelbullar i långpanna som bakas tätt. Enkelt recept med en god och krämig fyllning. Det blir även fint att baka dem i springform så blir det en kanelbulletårta.  Kanelbullar i långpanna passar perfekt till kalaset eller fikat! 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resterande degvätska, kvarg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Rör ihop fyllningen.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  • Skär i 16 bitar. Lägg bullarna i en smord ugnsform (20x30 cm). Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delan av ugnen 20-25 min. Täck med bakplåtspapper om de börjar få för mycket färg.
  • Smält smöret och pensla kanelbullarna i långpannan med det. Strö över sockret.
Klart!
Energi:

252 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
25 g
50 g
2½ dl
125 g
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Vetemjöl
ca 7½ dl
Fyllning:
100 g
Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk
Pensling:
Ägg
1
Garnering:
25 g
Strösocker
3 msk