Tiramisu med cottage cheese

Tiramisu med cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Italiensk efterrättsklassiker i ny tappning med smak av apelsin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 savoiardikex
  • 1 dl apelsinjuice
  • ev 1½ msk apelsinlikör
  • 2 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 250 g KESO® cottage cheese Cottage Cheese Naturell 4%
  • ev 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • kakao

Gör så här:

Gör så här:

Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likören. Lägg dem med apelsinsidan ner i en form eller ett fat med kanter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret tills det är pösigt. Blanda ner cottage cheese. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner det i krämen eventuellt tillsammans med rosmarin. Bred ut krämen över kexen. Det går också bra att göra tiramisun i två lager. Ställ kallt, gärna 1 timme. Pudra över lite kakao vid servering.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem