Porterstek

Porterstek

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(93 st)

60+ min

Samla familj eller vänner runt ett härligt långkok. Köttet får mustig och lite söt smak av öl och svartvinbärssaft, servera gärna på klassiskt vis med gelé eller lingon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg fransyska
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 flaskor porter à 33 cl
  • 1 dl konc svartvinbärssaft
  • ½ dl kinesisk soja
  • 7 vitpepparkorn
  • 7 enbär
  • 1 krm torkad timjan
  • 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% syrad grädde 30%
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar

Rostad potatis:

  • 500 g brysselkål
  • 1 dl svartvinbärsgelé

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en gryta. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°. Ta upp köttet och låt det vila.
  2. Sila ner 6 dl av skyn i en kastrull. Tillsätt syrad grädde och koka ihop ca 8 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.

Rostad potatis:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min. Strö över flingsalt.
  3. Koka brysselkålen i saltat vatten ca 5 min.
  4. Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Andra goda förslag