Pulled pork

Pulled pork

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(503 st)

60+ min

Pulled pork är fantastiskt mör och smakrik fläskkarré med tradition från den amerikanska södern. Du drar lätt isär köttet med en gaffel, därav namnet - Pulled pork.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatketchup
  • 1½ msk chipotlepasta
  • 1 tsk malen koriander
  • 1½ tsk malen spiskummin
  • 1½ tsk salt

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Blanda ketchupen med alla kryddor och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll ½ dl vatten i formen. Täck med lock eller aluminiumfolie.
  5. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Låt svalna något.
  6. Riv köttet i trådar med hjälp av en gaffel och blanda det med såsen. Servera med tillbehören.

Tips:

Får du kött över? Gör en lunchsmörgås dagen därpå.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: