Busenkla korvgrytan

Busenkla korvgrytan

20 min Huvudrätt
Enkel och snabb korvgryta då middagen måste bli klar fort. En variant av korvstroganoff som passar såväl liten som stor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär korven i strimlor. Skala och riv löken. Stek korven i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i lök, tomatkross och grädde.
  • Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 1 min. Servera grytan med riset.
Klart!
Energi:

610 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Falukorv
400 g
Gul lök
1
1 tsk
Krossade tomater
400 g
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ris
3 dl