Paneer masala

30 min Huvudrätt
Frysbar
Paneer masala

Indisk gryta med ost, garam masala, ingefära, tomat och spenat som rundas av med grädde. Om du inte har paneer kan du ta 1 förp halloumi eller stora vita bönor.

Ingredienser

Cashewnötter
100 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
1 msk
Riven färsk ingefära
2 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Garam masala
1 msk
Konserverade hela tomater á 400g
1 burk
2 dl
Bladspenat
80 g
2 förp
Salt
1 tsk

Till servering:

Ris
3 dl

Gör så här

  • Lägg nötterna i en bunke och häll på kokande vatten. Låt stå minst 10 min, gärna längre.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna.
  • Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och ca 2 dl vatten. Koka samman 10 min och mixa sedan i en mixer.
  • Häll tillbaka såsen och tillsätt grädden. Sjud 3 min. Smaka av med salt. Tillsätt bladspenat och osten i bitar och låt allt bli varmt. Servera med kokt ris.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

799 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,3 g
Protein: 37,6 g
Kolhydrater: 64,5 g
Fett: 43,4 g
https://www.arla.se/recept/paneer-masala/