Paneer masala

Paneer masala

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(211 st)

30 min

Indisk gryta med ost, garam masala, ingefära, tomat och spenat som rundas av med grädde. Om du inte har paneer kan du ta halloumi eller stora vita bönor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 3 dl ris

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Lägg nötterna i en bunke och häll på kokande vatten. Låt stå minst 10 min, gärna längre.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna.
  3. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och ca 2 dl vatten. Koka samman 10 min och mixa sedan i en mixer.
  4. Häll tillbaka såsen och tillsätt grädden. Sjud 3 min. Smaka av med salt. Tillsätt bladspenat och osten i bitar och låt allt bli varmt. Servera med kokt ris.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 765 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Andra goda förslag