Vaniljrabarber

Vaniljrabarber

20 min
Efterrätt
En fräsch, sötsyrlig dessert. Godast blir det med riktigt späda rabarber.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljrabarber/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala ev och dela rabarbern i 6-7 cm långa bitar. Dela bitarna på längden.
  • Blanda socker och potatismjöl med rabarbern. Lägg rabarbern i ett tunt lager i en ugnssäker form.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och sätt ugnen på grill. Ringla över sirap och vaniljsås.
  • Sätt in formen i övre delen av ugnen 1-2 minuter. Strö över kokosflingor och servera direkt.
Klart!
Energi:

190 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Rabarber
400 g
Strösocker
3 msk
Potatismjöl
2 tsk
1½ dl
Sirap
3 msk
Kokosflingor
2 tsk