Ugnspannkaka med päron och ingefära

Ugnspannkaka med päron och ingefära

Betyg

(22 st)

Ugnspannkaka kan även ätas som gott och nyttigt mellanmål. Denna pannkaka kräver inte sylt eller andra tillbehör som kan kladda i packningen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 3 dl vetemjöl med fullkorn
  • 6 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ dl mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och saltet. Kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Häll smeten i en smord långpanna. Lägg i päronskivorna. Strö över ingefära och mandelspån. Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20-25 min. Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar.

Tips:

Förpacka och ta med som mellanmål eller som återhämtning efter träning.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem