Ugnspannkaka med päron och ingefära

Ugnspannkaka med päron och ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Ugnspannkaka kan även ätas som gott och nyttigt mellanmål. Denna pannkaka kräver inte sylt eller andra tillbehör som kan kladda i packningen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 3 dl vetemjöl med fullkorn
  • 6 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ dl mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och saltet. Kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Häll smeten i en smord långpanna. Lägg i päronskivorna. Strö över ingefära och mandelspån. Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20-25 min. Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar.

Tips:

Förpacka och ta med som mellanmål eller som återhämtning efter träning.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem