Sparris- och laxsås

Sparris- och laxsås

20 min Förrätt
Prova gräddig sås med lax och lök till nykokt färsk sparris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparris--och-laxsas/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Koka den 2-3 min i vin. Häll i grädden, koka upp och låt koka några min.
  • Finhacka laxen (hit kan rätten förberedas).
  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 min. Låt den ånga av.
  • Koka upp såsen och vispa den fluffig. Rör ner lax och krasse.
  • Servera såsen till sparrisen.
Klart!

Vitt vin kan bytas ut mot vatten och citron, dosera då 2 msk vatten + 1 msk pressad citron för varje 0,5 dl vitt vin. Rökt lax kan bytas ut mot laxrom.

Ingredienser

Färsk grön sparris
600 g
Sås:
Schalottenlök
1
Vitt vin
½ dl
2 dl
Rökt lax
50 g
Krasse
1 ask