Sparris- och laxsås

Sparris- och laxsås

Betyg

(16 st)

Prova gräddig sås med lax och lök till nykokt färsk sparris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g färsk grön sparris

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Koka den 2-3 min. i vin eller vatten och pressad citron. Häll i grädden och låt såsen koka upp några min. Finhacka laxen (hit kan rätten förberedas). Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 min. Låt den ånga av. Koka upp såsen och vispa den fluffig. Rör ner lax och/eller laxrom och krasse. Servera såsen till sparrisen.

Tips:

Vitt vin kan bytas ut mot vatten och citron, dosera då 2 msk vatten + 1 msk pressad citron för varje 0,5 dl vitt vin.
Rökt lax kan bytas ut mot laxrom.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem