Snabbrimmad kotlettrad med dressing

Snabbrimmad kotlettrad med dressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

En lättlagad och uppskattad buffèrätt som man lagar i förväg. Köttet blir extra smakrikt eftersom det ligger med salt i ett dygn före tillagningen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

Dressing:

Gör så här

Gör så här

Salta köttet runt om och lägg det i en plastpåse i kylen i 1 dygn. Sätt ugnen på 175°. Skölj av saltet och torka köttet. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat. Stek köttet i mitten av ugnen ca 1 tim tills innetemperaturen är 70 grader. Låt det kallna. Lägg senapen i en skål och vispa i smör- och rapsolja, lite i taget. Vispa i rödlök, kapris, persilja, salt och peppar. Späd ev. med lite vatten. Hit kan man förbereda. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över en del av dressingen och servera resten till. Strö över persilja och kapris.

Skriv ut

Källa: