Schalottenlöktarte med löjrom

Schalottenlöktarte med löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

Enklare än vad det låter! Imponera på middagsgästerna med denna lyxiga förrätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna på svag värme. Häll i vattnet och låt det koka in ca 5 min. Krydda med timjan och låt löken svalna. Rör ihop ägg, äggula, crème fraiche, salt och peppar. Rör i löken. Häll blandningen i åtta smorda, ugnssäkra små formar. Ställ formarna i en långpanna med vatten i botten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt dem svalna ca 20 min. Stjälp upp tarten på tallrikar och lägg på en boll av löjrom på toppen. Servera ljummen eller kall med rostat tunnbröd till.

Skriv ut

Källa: